Pri marsikomu so časi veličastnih dnevnih sob minili. Te so postale veliko manjše kot nekoč, tehnično pa so se precej spremenile. Medtem, ko so bile dnevne sobe pred leti predvsem prostor druženja ali dnevnega počitka in so v njih kraljevali tudi veliki gugalniki, klavirji in še kaj, so v zadnjem času postale predvsem prostori, kjer se dobi družina ali družba v prostem času. Dnevne sobe si danes praktično ne znamo predstavljati brez dveh ključnih elementov. To sta sedežna garnitura in televizija.

Naredimo si preprosto dnevno sobo

Dnevna soba je lahko hitro in silno enostavno urejena. Za začetek moramo urediti tla, da so topla in stene, da se ne bodo vlažile. Sicer bodo v zimskih dneh hitro napade s plesnijo, česar si zares ne želite v prostoru, saj povzroča težave z dihali in še čim. Uredite tudi okna, nastavite si rolete ali karkoli, kar vam bo omogočalo, da boste v dnevni sobi lahko počili tudi v vročih poletnih dneh.
Sedaj natančno izmerimo vse dolžine sten. Pri tem ne smete pozabiti na vrata, v katero smer se odpirajo in seveda tudi na električna stikala, da si ne bi s kakšno omaro onemogočili prižiganje luči. Prav tako morate pogledati kje so električne vtičnice, kamor boste lahko vključili elektronske naprave, pa naj bo to televizija, radio ali prenosna klima, morda pa tudi sesalec za prah, ko se boste lotili pospravljanja. Sedaj ste pripravljeni, da ugotovite kje bo televizija in kje bo sedežna garnitura.

Pri opremljanju mislite na vse

Če boste imeli vir svetlobe (okno) postavljeno za seboj ali pred seboj, boste televizijo težko gledali, ko bo v prostor sijalo sonce. To imejte v mislih ves čas. Hkrati mislite na vse, ki bodo televizijo gledali. Če sonce v prostor sije zjutraj, bodo imeli težave otroci, ki bodo v soboto in nedeljo želeli pogledati jutranji program z risankami, popoldne pa bo morda onemogočeno gledanje zabavnih oddaj ali športnih tekmovanj. Okno mora biti torej ob strani in imeti morate tudi možnost, da ga zagrnete z roleto v vsakem trenutku.

Pojdite v trgovino

Sedaj vas čaka samo še nakup. Televizija se najraje namesti na omarico, kjer imate tudi drugo pripadajočo tehnično opremo, prostor za polnjenje tabličnega računalnika in mobilnih telefonov in podobno. Sedežna garnitura naj bo nasproti in nekje na sredini, da bodo vsi obiskovalci dnevne sobe enako kvalitetno gledali v televizijo. Dnevna soba je sedaj urejena, manjkajo pa še okraski, morda kakšna rastlina, talna luč na podstavku, ki bo omogočala branje knjig ali šivanje in podobno. Ideje lahko dobite in nakup dnevne sobe lahko opravite tudi preko spleta, kar počne vse več ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.