Ste kdaj razmišljali o tem, katere barve vas napolnijo z občutkom blaženosti, miru in popolne sreče? Turkizno modra je zagotovo med njimi, saj jo ljudje dojemamo kot pomirjujočo. Je barva najlepših voda in barva neba po spomladanskem dežju. Turkiz kot kamen nas zato napolnjuje s srečo in blaginjo. Prinaša umirjenost, ki deluje še posebej blagodejno na rojene v znamenju škorpijona, strelca in ribe, torej tistih astroloških znamenj, ki so dinamična ali nagnjena k popolnosti in včasih tudi pretirani zaskrbljenosti.
Kako deluje turkiz na našo osebnost in počutje?
Turkiz, v katerem je pastelno zelena prepredena s tankimi črnimi žilami, raztaplja blokade, ki nas v vsakdanjem življenju ovirajo pri občutenju sreče. Tudi takrat, kadar je vse prav in bi se morali znati prepustiti občutku brezmejnosti, se namreč pogosto obremenjujemo in si v svoji glavi sami postavljamo prepreke, turkiz pa jih nežno odstranjuje. Z njim se zavemo, da smo sami svoje sreče kovač, da je od nas odvisno, kako polno bo naše življenje. Pravi nam, da imamo odprte vse možnosti, izbira prave poti do polnosti bivanja pa je odvisna zgolj od nas.
Na kaj vse vpliva turkiz?
Turkiz pripada grleni čakri. Kadar se počutimo nesrečne, ni tako nič nenavadnega, da čutimo stiskanje in kepo v grlu, zaradi katere se počutimo neprijetno. Turkiz je simbol radodarnosti, z njegovo pomočjo pa lahko učinkovito uravnavamo tudi finance, partnerski odnos ter razmerja znotraj družine, pomaga nam pri naši duhovni rasti in tudi pri zdravju. Je kamen, ki mu posebno vrednost pripisujejo tudi vzhodna verovanja, po kitajskem horoskopu pa naj bi ustrezal predvsem rojenim v letu podgane, zmaja in merjasca.
Kako uporabljati turkiz?
Ker je turkiz bistven za odnose s partnerjem, otroci in starši, ga velja imeti v osrednjem prostoru v hiši, saj bo tako z oddajanjem pozitivne energije skrbel za prijetno skupno bivanje, Da bi nam pomagal še bolj, pa se priporoča, da ga nosimo s seboj oziroma na sebi, v stiku s kožo – kot obesek na zapestnici ali ogrlici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.