Ali potrebujete nov tiskalnik, pa ne vesta kaj izbrati? No ja izbira na trgu je res ogromna, zato vam te odločitve ne zavidam. Na prvem mestu se odločite za kaj tiskalnik najbolj potrebujete. Običajnim uporabnikom bo zadostoval navaden brizgalni tiskalnik, ti tiskalniki so primerni tako za tiskanje fotografij, dokumentov in še marsikaj. Na voljo vam je tudi najem fotokopirnega stroja, a o tem malce kasneje.

Na voljo so vam še laserski tiskalniki. Laserski tiskalniki namesto kartuš uporabljajo tonerje, barvo v prahu pa na papir »zapečejo« s pomočjo laserja. Potem pa so tu še multi-funkcijske naprave, kot vam že ime pove, gre tu za skupek različnih naprav. Te naprave vam omogočajo tiskanje, fotokopiranje in še kaj drugega. Prednost multi-funkcijskih naprav je tudi hitrost tiskanja, saj lahko natisnejo ogromne količine materiala v kratkem času. Kakršno koli napravo boste že kupili, pa si oglejte tudi cene kartuš. Kartuše Canon, Epson, HP in druge so primerne za tiste tiskalnike, za katere so narejen, na voljo pa so vam tudi nekoliko cenejše kompatibilne ali pa obnovljene kartuše. Velja pa omeniti, da se pred nakupom tiskalnika pozanimajte tudi o ceni kartuš za njih, da vas na koncu ne bo bolela glava. Večina tiskalnikov na trgu vam je na voljo za zelo ugodno ceno, a naj vas to ne zavede, saj so cene kartuš nato veliko dražje. Kartuše, tonerje, kompatibilne kartuše in tiskalnike lahko kupite prek katere izmed spletnih trgovin, tam je ponudba največja in najcenejša, ob malce večjem nakupu pa boste deležni tudi brezplačne poštnine.

Po mojem mnenju bi moral v vsakem gospodinjstvu biti prisoten en tiskalnik, saj gre za izredno uporabno napravo, ogromno pa pripomore tudi k večji organiziranosti, saj si lahko prek tiskalnika natisnemo urnike in opravila, ki jih imamo za urediti, naše življenje pa bo tako veliko bolj organizirano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.