Verjetno ste bili že kdaj pozorni na to, da imajo nekatere spletne strani oziroma trgovine posebej zavarovano povezavo, in sicer s pomočjo tako imenovanega SSL certifikata. V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj je SSL certifikat, zakaj je tako pomemben, izpostavili pa bomo tudi njegove številne prednosti.

Definicija tovrstnega certifikata

SSL certifikat je dodatna možnost zaščite našega spletnega mesta. Na ta način nam lahko nepridipravi veliko težje ukradejo podatke, ki so lahko izjemno občutljivi in ki se prenašajo preko naše spletne strani.

SSL certifikat je kot tak primeren za vse lastnike spletnih strani, ki jim varnost pomeni ogromno oziroma jim je na prvem mestu. Taki lastniki se zavedajo tudi, da uhajanje informacij lahko pomeni ogromno poslovno škodo. SSL certifikat se lahko namesti na spletno trgovino, spletno stran ali pa na mobilno aplikacijo.

Prednosti certifikata

SSL torej poskrbi za veliko večjo varnost pri prenosu podatkov oziroma za varni prenos informacij med obiskovalcem ter strežnikom. Kljub temu pa moramo pri tem povedati, da tovrstni certifikat ne more povsem preprečiti vdora na našo spletno stran oziroma na naš strežnik.

SSL certifikat v nekaterih primerih vpliva celo na višino Google pozicije. Google namreč upošteva tudi omenjeni dejavnik, poleg tega pa moramo upoštevati še vse druge SEO smernice, ki nam še kako zagotavljajo vidni učinek pri višini pozicij naše spletne strani.

Če gostujemo na določenih strežnikih, nam pripada tudi povsem brezplačen SSL certifikat. Ta bo služil svojemu namenu in nam kot tak ne bo predstavljal nobenih dodatnih stroškov.

Pri nakupu in namestitvi nam pomagajo podjetja

Mnoga podjetja, ki ponujajo SSL certifikat kot eno od svojih priljubljenih storitev, so pripravljena pripraviti našo spletno stran za namestitev SSL certifikata. Za še več informacij lahko taka podjetja pokličemo ali pa jim pošljemo email, v katerem jim postavimo vprašanja, ki nas v povezavi s SSL certifikatom in njegovim nameščanjem tudi zanimajo.

SSL certifikat je torej nujno potreben, če želimo, da je naša spletna stran še bolj varna. To je izjemnega pomena tudi za vse spletne uporabnike, saj se veliko raje ustavljajo in tudi kupujejo na spletnih straneh, za katere vedo, da jih še dodatno varuje SSL certifikat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.