Kakšno otroško sobo si želijo otroci in o kakšni sobi sanjajo, ko razmišljajo o tej temi? Najboljša otroška soba je vsekakor tista, ki je narejena po meri otroka in ki je čim bolj prilagojena njegovim željam in okusu. Prav zato je treba pri načrtovanju sobe za vašega otroka prisluhniti tudi njemu – če je že dovolj star, naj sodeluje pri opremljanju, izbiri pohištva ali pa vsaj barv in dodatkov za svojo sobo.

Prav barve in različni dodatki so tisto, kar popestri otroško sobo in pohištvo v njej ter jo naredi bolj zanimivo ter všečno za tistega, ki bo spal in se igral v njej. Seveda pa mora biti otroku prilagojeno tudi pohištvo. Za dojenčka ali majhnega otročka je nujna posteljica z ograjico, medtem ko bodo večji otroci potrebovali udobno večjo posteljo ter tudi že kakšno mizico. Na začetku bo ta služila za risanje, kasneje pa morda tudi za delanje nalog in učenje pisanja.

Prav tako mora otroška soba imeti tudi veliko igralno površino, ki jo lahko opremite s preprogo ali tepihom, na katerem se bo otrok lahko udobno igral in mu bo med igro tudi toplo. Sobo opremite tako, da bo pohištvo ob stenah, na sredini pa bo dovolj prostora za igranje. Osnovo pohištva seveda sestavlja postelja in različne omare, v katere boste shranili vse, kar otrok potrebuje – tega pa je navadno kar veliko – od igrač, oblačil, opreme ter do vsega ostalega.

Pohištvo naj bo svetlih in privlačnih barv, saj bo tako otrokom bolj všeč in se bodo v sobi bolje počutili. Višina mize naj bo prilagojena višini otroka, enako pa velja tudi za stol, ki mora biti udoben in ravno prav velik, da ga bo otrok lahko uporabljal. Poskrbite tudi za to, da bo imela otroška soba različne odprte police in poličke, saj tja otroci najraje postavijo svoje najljubše igrače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.