Vsako leto vsak izmed nas praznuje svoj osebni praznik- dan svojega rojstva. Ko smo mlajši, ga praznujemo bolj intenzivno, kasneje v življenju, pa bi se svojemu rojstnemu dnevu marsikdo najrajši kar izognil. Verjetno pa se vsi spominjamo svojih otroških rojstnih dni, ko smo domov na tortico in rajanje povabili svoje prijatelje iz šole. Rojstni dnevi nam ostanejo v posebnem spominu, ker se le en dan v letu vse vrti okoli nas in prav je tako. Prav je, da praznujemo rojstvo svojega zaklada in prav je, da ima naš malček zabavo za svoj rojstni dan. Toda kako se lotiti prirejanja otroške zabave za rojstni dan?

Prirejanje otroške zabave za rojstni dan naj se začne z vprašanjem, kaj je všeč slavljencu/slavljenki? Ker je to dan, ki je namenjen osebi, ki praznuje, je najpomembnejše, da jo imamo ves čas v mislih. Kaj je vašemu otroku všeč? Je bolj športne narave ali ga morda zanimajo bolj vitezi in zmaji? Morda je deklica, za katero prirejamo rojstnodnevne zabave, ljubiteljica živali. Kakršenkoli je že odgovor, zabava mora biti vedno najprej všeč slavljencu.

Naslednje pomembno vprašanje je, v katerem letnem času vaš otrok praznuje rojstni dan in koliko bo povabljenih. To je pomembno predvsem zaradi izbire prostora. Če imate hišo in velik vrt ne bo problema, če pa živite v majhnem stanovanju, verjetno vanj ne boste mogli spraviti celega razreda razposajenih osnovnošolcev. V kolikor imate s stisko s prostorom, je najboljše, da organizacijo rojstnega dne prepustite strokovnjakom, ki imajo za te namene prilagojene prostore, pa tudi usposobljen kader, ki bo vaše otroke pazil in animiral.

V kolikor želite, da vaš otrok praznuje rojstni dan doma, boste morali razmisliti še o hrani in pijači. Verjetno se zavedate, da s torto in pico ne morete zgrešiti, toda morda želite bolj zdrave alternative. V kolikor stremite k bolj zdravi varianti, vam predlagam, da si omislite ožemalnik in iztisnete pomarančnega soka kolikor zmorete. Kot prigrizke lahko pripravite narezano sveže sadje in posušene oreščke, če vaš otrok praznuje rojstni dan jeseni, lahko spečete kostanj skupaj z otroki, poleti pa koruzo. Poskusiti ni greh, če bodo otroci hrano zavrnili, lahko še vedno kadarkoli naročite pico.

Kakorkoli, ne komplicirajte preveč, pomembno je, da ste sproščeni in veseli in otroku pokažete, da tudi vam njegov rojstni dan ogromno pomeni, saj je to dan, ko ste na svet spravili vaš največji zaklad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.