Vsakdo je v življenju že bil poškodovan, nekateri lažje, nekateri huje. Poškodbam se enostavno ne moremo izogniti, pa če živimo še toliko pazljivo. Nekateri izmed nas se ukvarjajo z ekstremnimi športi in se jim nikoli nič ne zgodi, drugi pa se pazijo na vsakem koraku a so velikokrat poškodovani.

Poškodbe lahko sicer omilite na kar nekaj načinov, redna telesna vadba bo utrdila mišice vašega telesa, te pa igrajo tudi veliko vlogo pri stabilizaciji sklepov. A kot smo rekli, poškodbam se ne moremo izogniti ne glede na to kako pazimo. Na srečo imamo v Sloveniji urejeno zdravstveno zavarovanje, zato nam v primeru poškodb in rabe zdravil, le-teh ni potrebno doplačevati.

V tujini, naprimer v Združenih državah Amerike imajo zdravstveno zavarovanje povsem drugače urejeno in veliko pacientov preprosto obuboža, saj so vse zdravstvene usluge plačljive, računi pa se začno hitro kopičiti. V Sloveniji imamo dva tipa zavarovanj in sicer obvezno zdravstveno zavarovanje ter pa dodatno zdravstveno zavarovanje, slednjega boste zasledili tudi pod imenom dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite na kateri izmed Zavoda za zdravstveno zavarovanje Republike Slovenije. Zapomnite si to, da brez obveznega zdravstvenega zavarovanja ne morete urediti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kaj pa katero izmed zavarovanj krije pa malce kasneje. Če si imate namen urejati zdravstvena zavarovanja si tako najprej uredite obvezno zdravstveno zavarovanje, nato pa šele dodatno zavarovanje.

Obvezno zdravstveno zavarovanje krije le nekatere izmed stroškov storitev, ki jih koristimo pri zdravniku, v ta tip zavarovanja so vključeni le osnovni stroški, in čeprav se vam zdi, da boste s slabimi 30€ prihranka, kolikor stane dodatno zdravstveno zavarovanje prihranili, pa ni ravno tako, saj so stroški zdravstvenih storitev lahko precej visoki. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa krije vse ostale stroške kot so naprimer nujni medicinski prevozi, skoraj vsa zdravila, bolnišnične usluge zdravnikov specialistov in drugi medicinski postopki kot so naprimer pregled pri okulistu, fizioterapija in drugi. Veliko ljudem se zdi, da samo plačujejo in od tega nimajo nič, a vse do trenutka, ko se poškodujejo, takrat pa vidijo, kako drage so zdravniške usluge v resnici, če niste imeli resnih poškodb lahko to vidite že pri obisku zobozdravnika, seveda vam je plačilo teh uslug opravičeno le v primeru, da imate urejena oba tipa zdravstvenih zavarovanj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.