Načrtujete v vašem podjetju kakšen poseben dogodek, namenjen širši javnosti ali poslovnim partnerjem? Poslovni dogodki so lahko večji ali manjši, vsekakor pa velja, da velja zanje natančno poskrbeti, da nebi šlo kaj narobe – to bi lahko vaše podjetje namesto v dobri luči nazadnje pokazalo tudi v slabi. Najbolje je, da se zato najame podjetje, katerega dejavnost so prav poslovni dogodki oziroma organizacija najrazličnejših dogodkov in prireditev. http://eventico.si/

Kakšno znanje zahtevajo poslovni dogodki?

Poslovni dogodki se lahko v celoti prepustijo profesionalcem, ki tako poskrbijo tako za vsebine kot tudi za samo organizacijo. Za to se odločajo predvsem največja podjetja, ki imajo podrobno izdelan plan aktivnosti in podporo podjetij za trženje ter oglaševanje. Srednja in manjša podjetja pa se pogosteje odločijo, da bodo sama poskrbela za čim več stvari in tako prihranila. Vendar je treba tu vedeti, kaj zmorejo sama in kaj ne.
Kakšno vsebino naj imajo poslovni dogodki je najbolje doreči skupaj z organizatorjem dogodkov, ki bo ob tem pričel razmišljati o vseh potrebnih stvareh. Verjemite, da za te ne morete poskrbeti sami – nimate niti izkušenj niti potrebnih kontaktov. Precej neprijetno bi bilo, če bi sami morali pridobivati dovoljenja za organizacijo prireditve na javnem mestu, če bi sami iskali prireditveni šotor, se dogovarjali z mojstrom za ozvočenje in mojstrom za luč, iskali napovedovalca in nastopajoče … Poslovni dogodki so s stališča organizacije običajno velik zalogaj, in če se zaplete pri eni sami stvari, gre lahko vse narobe.

Kako naj se organizirajo poslovni dogodki?

Najbolje je, da v svojem podjetju izberete osebo, ki bo odgovorna za komunikacijo s podjetjem, katerega dejavnost so prav poslovni dogodki, ravno tako pa bo usklajevala vse potrebno znotraj vašega podjetja. Njena naloga naj bo, da uredi vse tisto, za kar morate poskrbeti sami. Kar je le mogoče, pa naj opravi zunanji izvajalec – vsa dovoljenja, vsa tehnika, režija dogodka, pogostitev, glasba, prevozi, morda celo pisanje govorov so tisto, na kar se odlično spoznajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.