Zakaj izbrati in uporabljati originalne kartuše? Nekateri ljudje jih izberejo zato, ker jim na splošno bolj zaupajo, saj so originalne in jih priporoča tudi sam proizvajalec tiskalnika. Marsikdo pa ne ve, da je to, da uporabljate originalne in ne nadomestne ali kompatibilne kartuše, pomembno tudi v primeru, da želite pri tiskalniku uveljavljati garancijo. Garancijski pogoji namreč lahko narekujejo, da se garancija upošteva le, če so bile uporabljene originalne kartuše.

V primeru, da je vaš tiskalnik še v garanciji, je najbrž zato smotrno uporabljati prav originalne kartuše, saj boste le tako v večini primerih garancijo tudi uveljavili. Vsekakor si morate ob nakupu tiskalnika prebrati tudi pogoje garancije in preveriti, ali to drži tudi za vaš model.

Poleg tega nekateri proizvajalci trdijo, da se razlike kažejo tudi v kemijski sestavi samega črnila v kartuši. Kompatibilne kartuše naj bi imele po zagotovilih proizvajalcev tiskalnikov slabšo kemijsko sestavo črnila, kar lahko na dolgi rok vodi do okvar tiskalnika oziroma slabšega tiskanja. Težko je presoditi, ali to drži ali ne, vsekakor pa so originalne kartuše kvalitetne, zato jih proizvajalci tiskalnikov priporočajo v uporabo.
Večina običajnih in spletnih trgovin ponuja tako originalne kartuše kot tudi kompatibilne. Katere kartuše boste izbrali, je odvisno samo od vas in vaše odločitve. Oboje morajo delovati dobro in zagotavljati kvalitetno tiskanje. Čeprav kompatibilne kartuše veljajo za bolj ugodne, pa lahko tudi originalne kartuše dobite po nizki ceni, če jih iščete na pravem mestu.

Kje torej kupiti originalne kartuše, da boste prihranili nekaj denarja? Kje druge kot na svetovnem spletu, kjer lahko dobite različne vrste kartuš in tonerjev za vse modele in vrste tiskalnikov po zelo ugodnih cenah. Navdušeni boste tudi nad veliko ponudbo kartuš, tonerjev in kompletov, pa tudi nad nizkimi stroški poštnine. Izberite tisto kartušo, ki jo potrebujete, in se sami prepričajte, ali so originalne kartuše res boljše od kompatibilnih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.