Prav na vsaki delovni mizi so vedno prisotni elementi, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Med njimi je prav zagotovo tudi namizni koledar, na katerega si označujemo, kar je za nas izjemno pomembno in na kar nikakor ne smemo pozabiti. Namizni koledarji so torej nekaj vsakdanjega in tako bo tudi ostalo. Včasih nam gredo na živce, saj nas spominjajo na cel kup obveznosti, ki nas čakajo v kratkem, zato bi jih najraje kar nekam pospravili ali pa nanje ne bi pogledali več. Če pa pomislimo na to, da bi bile na takih koledarjih fotografije naših najbližjih, ki nam dajejo navdih za delo in ustvarjanje, pa bi bilo verjetno nekoliko drugače.

Namizni koledar iz fotografij je torej ena od možnosti, ki jih lahko uporabimo pri izdelavi tovrstnega koledarja. To pomeni, da bi bile na koledarju fotografije naših najbližjih, ki bi nas še dodatno spodbujali k delu.

Fotokoledarji so vedno bolj priljubljeni

Izdelovalci koledarjev, stenskih, namiznih in še katerih, vedo povedati, da se je v zadnjih letih močno povečalo zanimanje za izdelovanje namiznih koledarjev iz fotografij. In to ne kar iz katerih koli fotografij, ampak iz fotografij, na katerih je družina ali pa prijatelji naročnikov.

Naročnik mora torej pri naročilu predložiti fotografije, ki jih potem izdelovalci dajo na primerna mesta na namiznem koledarju. Torej izbira fotografij je stvar naročnika, vse ostalo je ponavadi stvar proizvajalcev oziroma izdelovalcev, razen če ima naročnik še katere posebne želje. Seveda se je potrebno odločiti tudi za format ter končni izgled koledarja. To je ponavadi že vnaprej predlagano.

Nekateri pa si namizni koledar iz fotografij izdelajo kar sami

Kljub temu da izdelava koledarja po posebnih željah dandanes ni noben poseben strošek, pa ga nekateri raje izdelajo kar sami. Sploh pa taki, ki imajo na svojih računalnikih že take programe, ki jim to še poenostavijo. Znane pa so tudi povsem ročne izdelave. Te so še posebej cenjene in ljudje so na njih še posebej ponosni. Je pa za tako izdelavo značilno, da ni tako obstojna. Pa vendarle. Namen je bil dober. Naslednjič pa bo izdelava zaupana mojstru, ki nam bo omogočil, da nam bo tak koledar služil vsaj eno leto, kajneda?

Več informacij o profesionalni izdelavi koledarjev pa si oglejte na povezavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.