Velikokrat se lahko zgodi, da ostanemo brez elektrike. V nekaterih krajih bolj pogosto, v nekaterih manj, vendar nevarnost vedno znova ostaja. Ponavadi pa ste to zgori ravno takrat, ko elektriko najbolj potrebujemo. Kako si lahko v tem primeru pomagamo? Preprosto so rešitev kvalitetni elektro agregati. Poznamo bencinski ali pa dizel električne agregate. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, med katerimi se morate odločiti. Svetujemo vam, da se pred nakupom pozanimate pri strokovnjakih, ki dobro poznajo agregate. Pomembno je dejstvo, zakaj agregat pravzaprav potrebujete in koliko uporabe boste imeli. Strokovnjaki vam bodo s svojim znanjem znali pomagati in izbrati pravi elektro agregat, kot ga vi potrebujete.

Kaj so bencinski elektro agregati?

Kot smo že omenili, med drugimi poznamo tudi bencinske elektro agregate, ki zagotovo spadajo med najbolj priljubljene. Glavna značilnost je ta, da ima bencinski motor. Z njim lahko proizvajate električno energijo praktično kjerkoli nimate elektrike. Potrebujete le bencinsko gorivo in naprava bo delala. Bencinski elektro agregati so v primerjavi z dizel agregati cenovnougodnejši. Pomembno pa je tudi to, da so precej bolj tihi od dizelskih agregatov.

Kaj so dizel elektro agregati?

Tako kot poznamo bencinske agregate, poznamo tudi dizel elektro agregate. Velikokrat se zgodi, da strokovnjaki bolj prisegajo na dizelski, kot bencinski elektro agregat. Zakaj je temu tako? Zelo pomembno dejstvo je zagotovo to, da je dizel cenejši od bencina. Kar pomeni, da porabimo manj denarja za samo delovanje agregata. Poleg vsega je shranjevanje dizel elektro agregata veliko bolj varno, kot bencinskega. Zakaj? Ker je bencin vnetljiv že pri majhnih temperaturah. Kar pa je zagotovo največja prednost te vrste agregata je v tem, da imajo precej daljšo življenjsko dobo v primerjavi z bencinskimi. Dolgoročno gledano se torej osebi izplača kupiti dizel agregat.

Vseeno pa je pri odločitvi, kateri elektro agregati so boljši za vas, pomembno vedeti, kaj dejansko potrebujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *