Ko pride do izbire omar za v spalnico smo vedno v dilemi. Kakšna naj omara v spalnici sploh bo? Glede na pozicijo pohištva v spalnici je ponavadi tako, da spalnica vsebuje posteljo, nočni omarici in pred posteljo še prostor za omaro.

Če varčujete in ne želite za omaro v spalnici zapraviti veliko, potem lahko kupite poceni omaro iz Ikee in jo postavite sami. Ampak pazite, ker je komponent ravno prav, da, se vam, ko jo boste sestavljali kam ne skrije kakšen moznik ali pa kakšen tečaj za vrata. Večkrat se zgodi, da se to izgubi in moramo potem klicati v trgovino in še dolgo čakati na rezervne dele.

Če pa se vam varčevanje za kvalitetno omaro ne zdi smiselno, pa je priporočeno, da najamete mizarja, ki pride k vam in vam pomeri prostor v katerega boste namestili omaro. Mizar vam bo svetoval tudi o dodatni opremi omare, o načino odpiranja vrat, o izbiri lesa, barve, itd.

Zadnje čase je predvsem velikost spalnic tista, ki nam narekuje izgled nove omare, kar pomeni, da ima večina omar sedaj drsna vrata. Pri drsnih vratih se lahko zatakne tudi pri izbiri ležajev za pogon le-teh. Najbolj pogosta izbira vseh mizarjev so skf ležaji, ki so poznani kot najboljši na svetu.

Ko se odločate o razporeditvi polic v omari je odvisno od velikosti omare, osredotočite pa se lahko tudi na to, kakšna oblačila večinoma nosite. Če imate ogromno srajc, suknjičev in podobnih oblačil, za na obešalnike, potem je priporočeno, da več prostora namenite za obešanje oblačil. Če pa je vaša garderoba večinoma sestavljena iz puloverjev in kavbojk, potem pa je primerno, da v omaro namestite več polic.

Če je spalnica prostor, kjer se večinoma oblačite, kar v večini primerov tudi je, potem je primerno razmisliti tudi o tem, če se nam splača na omaro namestiti tudi ogledalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.