Veliko ljudi se odloča za menjavo oken, saj stara okna ne tesnijo dobro, skoznje se izgublja dragocena toplota, poleg tega pa reže v njih povzročajo tudi neprijeten prepih. Veliko starejših modelov oken je opremljenih tudi z roletami in vedno več lastnikov stavb se zaveda, da so rolete oz.  nekaj, kar morajo imeti tudi nova okna. Nekaj ponudbe senčil najdete na http://www.tehrol.com/sencila

Enako velja tudi za novogradnje, saj imajo rolete kar nekaj prednosti pred drugimi senčili, zavedati se je treba le, da se jih najlažje vgradi takrat, ko se menja okna oziroma je še bolje, če se o njih razmišlja že prej, saj s tem škatli, v kateri je skrit navojni mehanizem za rolete – Tehrol.com, namenimo poseben prostor, ki ne kazi videza določene stavbe. Samo škatlo se lahko skrije pod omet, v primeru, da to ni mogoče, pa še vedno lahko poskrbimo za estetski izgled, saj so današnje škatle za rolete oblikovane zelo sodobno in elegantno ter narejene iz odličnih materialov.

Tudi sodobne rolete imajo kar nekaj prednosti v primerjavi s starejšimi modeli, ki so bili po večinoma leseni, ki so sčasoma začeli razpadati, ali iz slabo izdelane plastike, mehanizem pa je bil narejen iz železa, ki je kmalu začel rjaveti. Današnji sodobni materiali omogočajo, da rolete ne potrebujejo posebnega vzdrževanja in jih lahko brez kakršnihkoli težav uporabljate nekaj desetletij. Odporne so na vlago in druge vremenske vplive, poleg tega pa so njihovi mehanizmi tihi, lahko pa jih upravljate tudi avtomatsko oziroma s pomočjo elektromotorčka, kar je še dodatna prednost. Poleg elektromotorja lahko je v rolete možno vgraditi tudi komarnike in še nekatere druge dodatke, ki poskrbijo za še bolj prijetno bivanje.

Ker so rolete nameščene iz zunanje strani okna, stekla in notranjosti prostorov ne zaščitijo le pred sončno ali kakšno drugo svetlobo, prostora ne le zatemnijo, ampak poskrbijo tudi za odlično zaščito pred vročino, pa tudi za zaščito pred mrazom, saj predstavljajo tudi dodatno toplotno izolacijo, kar pa še ni vse: ne varujejo vas le pred vročino, mrazom, premočno svetlobo in radovednimi pogledi, ampak tudi pred hrupom, lahko pa tudi pred vlomilci, saj so rolete tudi protihrupna in protivlomna zaščita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *