Zdrav način življenja je v zadnjem času več kot priljubljen in aktualen. Ljudje zato še pogosteje posegajo po izdelkih, ki še dodatno pripomorejo k temu.

Spletna prodajalna Bioforma je ena od bolj kvalitetnih in preverjenih spletnih prodajaln, ki se ukvarja s prodajo tovrstnih izdelkov.

Indijski trpotec je eden od bolje prodajanih artiklov spletne trgovine Bioforma. Prodaja se v različnih oblikah, najpogosteje pa v kapsulah. Za tovrstni izdelek se surovine pridobivajo iz Indije in Irana, kjer je trenutno gojenega največ trpotca. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin v lupinah semen, se zgolj te uporabljajo za naravno podporo pri prebavi. Vlaknine so tudi topne v vodi in zato posledično ob stiku z vodo nabreknejo.

Indijski trpotec torej vsebuje veliko količino vlaknin, ki urejajo prebavo, spodbujajo izločanje odpadnih snovi, deluje proti apetitu.  Je vir čistih vlaknin. Vlakna, ki jih vsebujejo so težko prebavljiva ter zato ostanejo dlje v prebavnem traku, s tem pa stimulirajo živčne končiče v črevesju, kar posledično pospešuje peristaltiko.

Trpotec lahko pripravimo zjutraj ali pa zvečer pred spanjem. Zmešamo ga 1 – 2 žlici z 250 ml mlačno vodo. Pustimo, da njegova vlakna nabreknejo, nato pa vse skupaj popijemo.

Za boljši okus lahko trpotec uživamo tudi s čajem, sadnim sokom ali ostalimi napitki. Dodamo ga lahko tudi k jogurtu, kašam ali pa juham.

Izdelek je pakiran po 150 g in ni namenjen za otroke do 6 let. Pripravek lahko zniža raven sladkorja v krvi. Prav tako ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Hraniti ga moramo izven dosega otrok, in sicer v temnem prostoru pri temperaturi 25 stopinj Celzija.

Trpotec je torej podpora prebavnemu sistemu, predstavlja vrhunski izdelek ter vsebuje veliko vlaknin. To so njegove glavne karakteristike.

Če o izdelku želimo izvedeti še več, se lahko o njem pozanimamo na spletni strani podjetja Bioforma, kjer so vsi izdelki predstavljeni zelo natančno. Poleg vseh lastnosti je navedena tudi cena, poleg pa tudi slikovno gradivo. Na voljo pa so vam tudi po telefonu. Marina vam bo z veseljem pomagala in svetovala.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.