Slabe ocene so nekaj, kar se da izboljšati! Pri tem ti lahko najbolje pomagajo kakovostne individualne inštrukcije matematike, pri katerih si bo učitelj vzel čas samo zate, se popolnoma posvetil tvojemu znanju in problemov, ki jih imaš, ter se potrudil, da te nauči čim več in čim bolje v čim krajšem času. V primeru, da imaš težave z matematiko, zate najbrž tudi fizika ni najlažja, saj temelji prav na matematiki. To pomeni, da bi potreboval tudi inštrukcije iz fizike, saj imaš verjetno slabe ocene tudi tam.

V takšnih primerih je najbolje, da se najprej popolnoma posvetiš matematiki, saj ti bo to znanje prav prišlo tudi pri fiziki. Seveda pa si pred testom ali ustnim spraševanjem iz fizike privošči tudi kakšno uro inštrukcij iz tega predmeta, saj se boš tako lahko bolje pripravil na preverjanje in izognil slabi oceni. Sčasoma bo tvoje matematično znanje postalo tako dobro, da ti ta predmet ne bo več povzročal težav, zato se boš lahko bolj podrobno posvetil samo inštrukcijam iz fizike, kjer ti bo zelo pomagalo znanje, ki si ga pridobil iz matematike, saj sta ta predmeta med seboj zelo povezana.

Individualne inštrukcije matematike ali fizike so najboljša rešitev, ker omogočajo večjo prilagodljivost tebi in tvojemu znanju. Za razliko od šolske razlage, kjer učitelj razlaga naenkrat celemu razredu in zato ne more že med razlaganjem preverjati, če so čisto vsi učenci to tudi razumeli, pa ti inštruktor določeno snov razlaga tako dolgo, dokler je ne razumeš. Že na prvi uri inštrukcij bo spoznal, kaj točno ti povzroča težave, zato bo vse naslednje ure posvetil prav reševanju tega problema, pripravil ti bo dodatne vaje, predvsem pa bo pazil na to, da boš razumel vse korake pri reševanju nalog, saj je to pri matematiki zelo pomembno. Šele ko snov namreč zares razumeš, lahko katero koli nalogo iz nje rešiš brez težav.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.