Če se odločate za nakup tiskalnika, potem se vsekakor odločite za laserski tiskalnik! Slednjega namreč odlikuje velika hitrost tiskanja ter tudi to, da je tonerje treba veliko manj pogosto menjati. To pa pomeni, da lahko tiskalnik dalj časa nemoteno uporabljate, ne da bi se vam bilo treba ukvarjati z vprašanjem, ali boste imeli dovolj barve ali ne!

Za domačo uporabo in pisarno

Laserski tiskalnik je primeren tako za domačo kot za pisarniško uporabo oziroma za uporabo v podjetju. Slednja se pogosteje odločajo za nakup takšnega tiskalnika, saj bolj pogosto tiskajo, zato jim je hitrost tiskanja zelo pomembna. Laserski tiskalnik namreč en list papirja natisne veliko hitreje od običajnega brizgalnega tiskalnika.

Čeprav se nam doma navadno ne mudi tako zelo in lahko na dokončanje tiskanja tudi malo počakamo, pa je vendarle bolj priročno, če to poteka hitro in gladko. Prav učinkovitost je tista, ki pri laserskemu tiskanju najbolj prepriča, zato se za takšne tiskalnike odloča vedno več ljudi tudi za domačo uporabo.

Kot smo že omenili, pa je še ena njihova pozitivna lastnost tudi ta, da je tonerje treba le zelo poredko menjati, saj z enim tonerjem lahko natisnete ogromno strani. Hkrati pri brizgalnih tiskalnikih obstaja nevarnost, da se barva v kartuši zasuši, če je nekaj časa ne uporabljate, kar pa za laserske printerje ne velja.

Idealen za pisarniško delo

Torej brizgalni ali laserski tiskalnik? Odločitev je odvisna od različnih dejavnikov, predvsem pa od tega, za kaj nameravate tiskalnik uporabljati. Klasični brizgalni tiskalnik je na primer za razliko od laserskega bolj primeren za tiskanje fotografij na poseben foto papir, medtem ko je laserski printer izredno učinkovit in zato idealen za hitro tiskanje obsežne dokumentacije, različnih besedil in tako dalje.

Z eno besedo: idealen je za pisarne in pisarniško delo, zato tam takšne tiskalnike tudi največ uporabljajo. In ne le to: z njimi so tudi zadovoljni. Pri tem pa se je treba zavedati, da so tako laserski kot brizgalni tiskalniki na voljo v mnogih različicah in modelih ter da vsak izmed njih ponuja drugačne funkcionalnosti, nekateri med njimi na primer tudi tiskanje na večje formate papirja kot je A4, drugi omogočajo še skeniranje oziroma optično branje, fotokopiranje in podobno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.