Ovijalka z eksotično zvenečim he shou wu prihaja iz Kitajske, kjer se uporablja v tradicionalni kitajski medicini. Tam jo poznajo kot eno najbolj cenjenih in njena korenina je dobvro poznana. Po legendi naj bi jo pričeli uporabljati zato, ker je nekega moškega pomladila oziroma ga iz slabotnega, sivolasega možaka ponovno spremenila v človeka polnega energije ter mu povrnila črno barvo las. Res je, da ima na lase dober vpliv, vendar jo danes cenimo predvsem zaradi njenega učinka na telesne organe, kjer pomaga pri čiščenju.

Delovanje he shou wu

Za čiščenje telesa, detoksikacijo in izločanje odpadnih produktov tako iz celic kot iz organov in tkiv, so najbolj pomembni jetra in ledvice. Čiščenje je pomembna ali morda kar najbolj pomembna naloga teh organov, he shou wu pa pri tem dokazano pomaga. Zaslugo gre pripisati predvsem dejstvu, da vsebuje veliko količino železa in cinka, torej mineralov, ki sta v telesu nujna. S pomočjo he shou wu se ledvica in jetra ohranjajo v dobri formi in dobro delujejo. Izboljšana je kakovost rdečih krvničk, odpravi se notranja zamaščenost organov, prav tako pa so celice zaščitene pred poškodbami.

Kaj pa sivi lasje? Za izgubo pigmenta v laseh so precej kriva prav jetra, saj ta izločajo vodikov peroksid, ki naravno, torej od znotraj, razbarva lase oziroma jih posivi. S tem, ko delovanje jeter izboljšamo, torej resnično preprečujemo tudi sivenje in si zagotovimo, da se v laseh pigment ne uničuje.

Kakšna je uporaba?

Če se želite prečistiti, odpraviti zamaščenost jeter in ledvic, izboljšati nivo železa, prav tako pa se želite počutiti mladostne in biti ponovno tudi na videz mladostni ter brez sivih las, potem se priporoča uživanje korenine he shou wu, pripravljene po posebnem postopku oziroma kuhane ter nato sušene in mlete skupaj s črnim fižolom. Tovrstna priprava pomaga, da he shou wu ob uporabi izrazi vse svoje pozitivne učinke. Dovolj je, da prah, imenovan tudi Fo-Ti, užijete enkrat dnevno, nekje od pol do ene žličke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.