Vsak si za način ogrevanja izbere tisto, kar mu najbolj ustreza, ni pa to vedno najcenejša rešitev. Najbolj optimalno bi bilo, če bi si za ogrevanje vsi izbrali vire, ki bi bili cenovno ugodni in prijazni do okolja.

Na trgu ogrevalne in hladilne tehnike je na voljo kar veliko izdelkov, zato zna biti izbira kdaj kar precej težka. Na voljo imate centralne sisteme na kurilno olje, plin , ogrevate se lahko z IR paneli, električnimi radiatorji, navsezadnje tudi s klimatskimi napravami, lesnimi peleti in še kaj bi se našlo. Izbire res ne manjka, kar je po eni strani super, po drugi strani pa nam to izbiro precej otežuje.

Vse je odvisno od tega na katerem področju se nahajate. Nekdo, ki se nahaja na jezerskem, bo po vsej verjetnosti potreboval močnejši in večji vir ogrevanja, kot nekdo, ki se nahaja na primorskem. Če se na ta področja ne spoznate, je najbolje, da kontaktirate katerega izmed strokovnjakov. Lahko je to vaš znanec, kateri izmed prodajalcev v trgovinah z hladilno ali ogrevalno tehniko, ali pa kakšen, ki se ukvarja z namestitvijo ogrevalnih sistemov.

Meni najbolj ustreza ogrevanje z elektriko. V to področje spadajo električni grelci, IR paneli, klimatske naprave, električni radiatorji, talno gretje in podobno. Stanovanje si ogrevam s talnim gretjem. Za moje pojme je to eden izmed najbolj efektivnih načinov ogrevanja stanovanj, sploh v kombinaciji s toplotno črpalko ali pa solarnimi paneli. pri talnem gretju se znebimo radiatorjev, temperatura pa je veliko bolj enakomerno razporejena po prostoru. Edina stvar, ki me moti pri talnem gretju je ta, da je vlaga v prostoru precej nizka, vendar se tem problemu lahko precej elegantno izognemo s tem, da v prostor namestimo kakšen vlažilec prostorov. Ti vlažilci so lahko električni ali pa za paro enostavno poskrbi čajna svečka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *