Na naših prodajnih policah so chia semena novost, katera je doma na drugi strani Atlantika.

Koristi, ki jih imajo chia semena so mnoga in raznovrstna. Pripomorejo pri hujšanju, izboljšujejo zdravje srca, pomagajo sladkornim bolnikom ter imajo še mnoge druge koristi. V splošnem so drobna semena prava zakladnica beljakovin, kalcija, mineralov in vitaminov, antioksidantov. S takšno pestrostjo sestave lahko koristijo na mnogih področjih. Vsi, ki prisegajo na vegetarijansko prehrano poznajo chia semena kot koristno učinkovino. Vse učinkovine je seveda pred uživanjem dobro spoznati.

Učinkovine imajo sicer splošne značilnosti, katere so navedene. Vendar se je dobro oskrbeti tudi s posebnostmi, ki veljajo za nas. Sami svoj organizem najbolje poznamo. Pri dobri prebavi in izkoriščanju koristnih učinkovin je zelo pomembno, da poznamo predvsem snovi, ki nam na takšen ali drugačen način škodijo. Težave so lahko že v samem procesu prebave. Tako imamo lahko prebavne težave zaradi snovi same, sestavin, časa uživanja, pogostosti uživanja ter številnih drugih lastnosti uživanja. Nadalje lahko težave nastanejo pri sprejemanju koristnih učinkovin.

Vsako telo in organizem je poglavje zase. Posebnost so lahko različne. Posebno pozorni moramo biti na posebnosti, ki delujejo negativno. Ljudje s takšnimi izkušnjami so že sicer dobro seznanjeni. Tako, da znajo v mnogih primerih pravočasno ločiti vse dobro od manj dobrega. Koristi so tako že pred samim nastankom zagotovljene skladno z zahtevami in omejitvami točno določene osebe in njegovega organizma. V primeru, da posebnih težav nimamo je priporočljivo upoštevati vsa navedena navodila ter lastne izkušnje.

Ljudem chia semena pomagajo pri številnih funkcijah in aktivnostih v vsakdanjiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.