Leto je naokoli in kmalu bomo spet morali iz zaprašenih omar na plano povleči zimska oblačila in obutev. Mraz v jutranjih urah že kar pošteno pritiska in odeti se bomo morali v topla oblačila in obutev, ki smo jih med spomladanskim čiščenjem pospravili na varno, da jih ne bi napadli molji ali kakšni drugi zajedavci. Ženski zimski škornji bodo kmalu prvič zakorakali po naših ulicah, šali in kape v najrazličnejših barvah pa bodo krasili vratove lepih deklet in fantov.

Najprej bo torej potrebno napraviti prostor za vso našo zimsko opremo, da jo bomo lahko postavili na nam najbližje in najlažje dosegljive police in omare. To pa seveda pomeni, da bomo morali v te temne kotičke, od koder smo vzeli zimsko garderobo, pospraviti nazaj vso našo poletno kramo. Ko bo prostor pripravljen, bomo selekcionirali oblačila in obutev po svoji namembnosti. To pomeni, da bodo hlače na enem kupu, majice na drugem, modni dodatki spet kje drugje, in tako dalje. S tem bomo vedno točno vedeli na katerem kupu moramo iskati želen kos oblačila. Tisti malce bolj kompulzivni ljudje bodo seveda oblačili zložili tudi po barvi, vam pa tega ni potrebno početi. Vseeno pa je dobro imeti nekakšen red. S tem se bomo namreč v jutranji naglici izognili stresu in brezglavemu iskanju kosa oblačila.

Na enak način bomo ravnali tudi z obutvijo. Poletno obutev vam svetujem, da v primeru, če se odločite, da jo boste pospravili v kakšen neprodušen prostor, da predhodno operete. Tako bo obutev spomladi čista in lepa, ko si jo boste ponovno nataknili. Na drugi strani pa zimska obutev zahteva, preden si jo prvič nadenemo na nogo in zakorakamo po prvih snežinkah, prav posebno nego. Moški in ženski zimski škornji namreč potrebujejo dodatno zaščito v obliki spreja, ki bo pripomogel k temu, da voda ne bo vdirala v škorenj. Drage dame, ženski zimski škornji bodo tako končno nared, da jih ponovno sprehodite po vaši najljubši ulici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *